>

Με νίκη αποχαιρέτησε τον τρίτο προκριματικό γύρο του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος 2010 η Εθνική Εφήβων. Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα επικράτησε της Ουκρανίας με 3-1 σετ (27-25, 25-22, 22-25, 25-19) στον τελευταίο αγώνα του στον όμιλο που φιλοξένησε η πόλη Σορία της Ισπανίας, χωρίς όμως να καταφέρει να εξασφαλίσει μία από τις δύο πρώτες θέσεις της βαθμολογίας. Παρούσες στην τελική φάση της Λευκορωσίας θα είναι η Ισπανία και η Ολλανδία.
Ο Παλέντζας άντικαταστάθηκε μετά το πρώτο σετ καθώς νωρίτερα τον τσίμπησε μέλισσα στο χέρι και είχε ενοχλήσεις εξαιτίας αυτού του περιστατικού.
Ο ομοσπονδιακός τεχνικός Γιώργος Καραβιδόπουλος δήλωσε: «Τουλάχιστον είχαμε αίσιο φινάλε. Καθοριστικό ρόλο για την έκβαση του παιχνιδιού έπαιξε η ανατροπή που κάναμε στο πρώτο σετ, όταν καταφέραμε να καλύψουμε τους 4-5 πόντους με τους οποίους βρεθήκαμε πίσω και τελικά το κατακτήσαμε. Ηταν η πρώτη φορά στο τουρνουά που δείξαμε δύναμη και αποφασιστικότητα».
ΕΛΛΑΔΑ (Καραβιδόπουλος): Δρογκάρης 9, Χαραλαμπίδης 6, Κουμεντάκης 16, Ασπιώτης 16, Γάτσης 8, Παλέντζας 2, Δαρίδης (λ.- 64%) / Κοκκινάκης 12, Δαλακούρας 5.
Advertisements