>

Γκόρντον Μέιφορθ (προπονητής Εθνικής Ελλάδας): «Θέλω να ευχαριστήσω τους φιλάθλους μου που στο τέταρτο σετ μετέφεραν τον ενθουσιασμό τους στους παίκτες μου και τους βοήθησαν να ξαναμπουν στο παιχνίδι. Αλλάζουμε την ομάδα μας σχεδόν κάθε εβδομάδα και είναι καλό που ακόμη και υπό αυτές τις συνθήκες, με τόσα νέα πρόσωπα, μπορούμε να κερδίζουμε».
Μίκαελ Βαρμ (προπονητής Εθνικής Αυστρίας):«Δεν είμαι ικανοποιημένος από την εικόνα της ομάδας μου. Κάναμε πολλά και εύκολα λάθη, κάτι που δεν συνηθίζαμε στα προηγούμενα παιχνίδια. Ορισμένοι έπαιξαν καλά αλλά δεν ήμασταν όσο συγκεντρωμένοι είμαστε συνήθως. Πρέπει να παίξουμε σύφωνα σύμφωνα με τις δυνατότητές μας για να κερδίζουμε ομάδες όπως η Ελλάδα. Συγχαρητήρια στους αντιπάλους μας. Για την Αυστρία είναι καλό που μπορεί να ανταπεξέλθει σε τέτοιους αγώνες αλλά χρειάζεται λίγο παραπάνω για να μπορούμε να κερδίζουμε».
Αχιλλέας Παπαδημητρίου (λίμπερο Εθνικής Ελλάδας): «Πάντα υπάρχουν κίνητρα, είτε αγωνιστικά, είτε άλλα για κάθε αθλητή. Στόχος μας σε αυτά τα παιχνίδια είναι όσοι δεν έχουν εμπειρία να την αποκτήσουν και να βελτιωθούν οι ίδιοι και η ομάδα. Εξάλλου, ο μεγάλος μας στόχος είναι το Σεπτέμβριο, στους αγώνες με την Τουρκία που θα κρίνουν την πρόκριση στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα και γι’ αυτό θα δουλέψουμε στην προετοιμασία του Αυγούστου».
Δημήτρης Τζούριτς: (διαγώνιος Εθνικής Ελλάδας): «Θέλαμε τη νίκη γιατί επιθυμούμε να τελειώσουμε το τουρνουά με δύο νίκες. Παίξαμε αρκετά καλά, παρότι πάλι είχαμε καινούργια πρόσωπα στην ομάδα κι αυτό είναι πρόβλημα. Ομάδες όπως η Πορτογαλία, η Τουρκία και η Αυστρία έχουν επτά παίκτες που παίζουν συνέχεια μαζί κι έτσι αποκτούν προβάδισμα. Ξέρουν ο ένας το παιχνίδι του αλλου. Χρειάζεται πάντως να παίζουν οι νεαροί σε ηλικία αθλητές και χαίρομαι γι’ αυτό αλλά δεν έχουμε χρόνο για προπόνηση γιατί τα παιχνίδια είναι λίγα. Ξεκινά σε λίγο το άγχος της προετοιμασίας για το ευρωπαϊκό κι ελπίζω να λυθούν μέχρι τότε τα προβλήματα στην Ομοσπονδία».
Φίλιπ Σνάιντερ (ακραίος της Εθνικής Αυστρίας): «Σε αγώνες με αντιπάλους όπως η Ελλάδα πρέπει να παίζουμε με μεγάλο ρίσκο γιατί είναι καλύτερη ομάδα από εμάς και μόνο έτσι μπορούμε να κερδίσουμε. Ετσι, όμως εξηγούνται και τα τόσα λάθη που κάναμε».
Advertisements