>

Ο Κουβανός ακραίος, Ρολάντο Xούρκιν Ντεσπέιν, έρχεται στον Ολυμπιακό. Σπουδαία μεταγραφική κίνηση για τον Πρωταθλητή Ελλάδας. Πρόκειται για τον τρίτο καλύτερο ακραίο της Κούβας, που πριν από δυο χρόνια μπήκε στο πρόγραμμα πώλησης στο εξωτερικό, με απαραίτητη προϋπόθεση την αποχή του επί δυο χρόνια από τις δραστηριότητες της Εθνικής.
Ο Ντεσπέιν ήταν βασικός της Εθνικής το 2008 στο Παγκόσμιο Λιγκ και είχε δίπλα του εναλλάξ τον 17χρονο Λεόν και τον 22χρονο Λεάλ, τους τωρινούς υποδοχείς της Κούβας, που θεωρούνται τα μεγαλύτερα ταλέντα του νησιού.
Ο Ντεσπέιν στο Παγκόσμιο Λιγκ του 2008 ήταν 4ος στους άσους με 15 επιτυχίες, 16ος στην υποδοχή με 41.61% (18ος ο λίμπερο του Άρη Σάμαρτζιτς με 40.08%) και 9ος στην επίθεση με 105/213(10ος ο Ρώσος Μπερέσκο και 17ος ο Βενεζουελάνος πρωην άσος του Ολυμπιακού Γκόμεζ). Φημίζεται για το θανατηφόρο σερβίς, αλλά και την αλτικότητα του.
Ο Ντεσπέιν γεννήθηκε στις 7 Ιουνίου 1987, έχει ύψος 2 μέτρα, χτυπάει στην επίθεση από τα 3.41 και πηδάει στο μπλοκ στα 3.28 και ανήκε στη Σαντιάγκο Ντε Κούβα. Πρόκειται για μεταγραφική επιτυχία του Γκουλινέλι, αφού χάρη στις δικές του γνωριμίες έρχεται στον Ολυμπιακό και το συμβόλαιο του αναμένεται σήμερα στην πλατεία Αλεξάνδρας.
Από εκεί και πέρα ο Ολυμπιακός έχει ως στόχο τον Ανδρέα Φράγκο για τρίτο ακραίο, με προοπτική να ξεπεράσει τον Γιαμπλόνσκι και να μπει στην εξάδα, αλλά και Κουβανό κεντρικό, που θα συμπληρώσει την τετράδα των ξένων μαζί με τον Ζέκοφ.
Advertisements