>

Η Επιτροπή Beach Volley της ΕΟΠΕ κοινοποίησε από τις 20 Μαΐου 2010 το καλεντάρι των Πανελληνίων Πρωταθλημάτων ΑΝΔΡΩΝ – ΓΥΝΑΙΚΩΝ και JUNIORS 2010 καθώς και των διεθνών ειδικών διοργανώσεων αλλά και αρκετών διοργανώσεων μικρότερης κατηγορίας. Η επιτροπή περιγράφοντας τον φετινό σχεδιασμό, αναφέρει ότι για το 2010 βασικοί στόχοι είναι: α) η ανάπτυξη των διοργανώσεων μεσαίου μεγέθους (challenger, satellite) για προσέλκυση και ενθάρρυνση νέων αθλητών β) η καθιέρωση των μεγάλων διοργανώσεων (masters) σε επίπεδο elite με συμμετοχή ξένων αθλητών και των κορυφαίων ελληνικών ομάδων για την διατήρηση και αύξηση του ενδιαφέροντος των χορηγών και της τηλεόρασης, σε μία περίοδο με τεράστιες οικονομικές δυσκολίες.
Έτσι, στο φετινό καλεντάρι περιλαμβάνεται για φέτος η κορυφαία διοργάνωση των τελευταίων ετών (Athens Golden Cup στο Σύνταγμα) αλλά και 4 ακόμη τουρνουά κατηγορίας Masters, και αρκετά ακόμη τουρνουά που θα μετρούν με συντελεστή στην Πανελλήνια Βαθμολογία. Επίσης ο Μεγάλος Χορηγός του αθλήματος Lipton Ice Tea, θα πραγματοποιήσει για πρώτη φορά μία σειρά από 15 τουρνουά Satellite σε όλη την Ελλάδα, για ερασιτέχνες που αγαπούν ή θέλουν να δοκιμαστούν στο άθλημα. Περισσότερες πληροφορίες στο www.beachvolleyball.gr

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ 2010
3-6 Ιουνίου, Athens Golden Cup, Σύνταγμα
Συνδιοργανωτής: ΟΝΑ Δήμου Αθηναίων
25 – 27 Ιουνίου Masters Νάξου, παραλία Άγιος Γεώργιος,
Συνδιοργανωτής: Δήμος Νάξου
2-4 Ιουλίου, Masters Πόρτο Χέλι Αργολίδος
Συνδιοργανωτής: Δήμος Κρανιδίου, Νομαρχία Αργολίδος
9-11 Ιουλίου, Masters Κατερίνης, παραλία Κατερίνης
Συνδιοργανωτής: Beach Bar Almira
31 Ιουλίου -1 Αυγούστου, FINAL Κεραμωτή Καβάλας
Συνδιοργανωτής: Δήμος Κεραμωτής, Δήμος Χρυσούπολης, Νομαρχία Καβάλας
Επίσης στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα εντάσσονται οι ανεξάρτητες διοργανώσεις:
Mare Επανομή OPEN
16-18 Ιουλίου, Θεσσαλονίκη
AFRICAFE Πλατανίτσι OPEN
23-25 Ιουλίου, Χαλκιδική
CYPRUS – HELLAS CUP
7-9 Αυγούστου, Λεμεσός Κύπρου
Συνδιοργανωτής: Κυπριακή Ομοσπονδία Πετοσφαίρισης
Πλήθος άλλων διοργανώσεων μικρότερων κατηγοριών (North Area Circuit, Forthnet-CAAN Circuit, κλπ) θα βρείτε στην ιστοσελίδα του αθλήματος.
Για τους μικρούς αθλητές οι διοργανώσεις διεξάγονται σε 3 ηλικιακές κατηγορίες και το πρόγραμμα έχει ως εξής:
LIPTON ICE TEA JUNIORS 2010 (Πανελλήνιο Πρωτάθλημα)
25 – 27 Ιουνίου , Αγ. Απόστολοι, Χανιά
Συνδιοργανωτής: Νομαρχία Χανίων, ΑΣ beach volley Ν. Κυδωνίας
2-4 Ιουλίου, Open Θεσσαλονίκης, Νέοι Επιβάτες
Συνδιοργανωτής: ΑΣ Beach Volley Δήμου Θερμαϊκού
9-11 Ιουλίου, Open Αττικής, ΣΕΦ
Συνδιοργανωτής: ΕΟΠΕ
16-18 Ιουλίου, Τελικοί Περιφερειακών
Συνδιοργανωτής: κατά τόπους Τοπικές Ενώσεις
ΤΕΛΙΚΟΣ Κ-20
23-25 Ιουλίου, Ράχες Φθιώτιδος
Συνδιοργανωτής: Δήμος Εχιναίων
ΤΕΛΙΚΟΣ Κ-17
30/7- 1 Αυγούστου, Πέραμα Ιωαννίνων
Συνδιοργανωτής: Δήμος Περάματος
ΤΕΛΙΚΟΣ Κ-23
6-8 Αυγούστου, Παραλία Κυπαρισσίας
Συνδιοργανωτής: Δήμος Κυπαρρισίας
* Οι περιφερειακές διοργανώσεις σε μικρές ηλικίες (Regional) θα διεξαχθούν φέτος σε όλες τις περιφέρειες του βόλεϊ και οι πρωταθλητές τους θα συμμετέχουν στα τελικά τουρνουά, παράλληλα με τους αθλητές της πανελλήνιας βαθμολογίας.

ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ
Και φέτος όμως, η χώρα μας θα φιλοξενήσει και σημαντικές διεθνείς διοργανώσεις με κορυφαία το πολύ δυνατό Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Κ-23 (ελπίδων), που ξεκίνησε ως θεσμός από την χώρα μας το 1998 για να επιστρέψει και πάλι 12 χρόνια αργότερα. Η διοργάνωση θα λάβει μέρος στην ΚΩ (25-28 Αυγούστου), όπου πέρυσι είχε φιλοξενηθεί το αντίστοιχο πρωτάθλημα Κ-20 που άφησε άριστες εντυπώσεις από όλες τις απόψεις.
Επίσης, η χώρα μας θα φιλοξενήσει το Βαλκανικό πρωτάθλημα Κ-20 πιθανώς σε πόλη της βορείου Ελλάδος, ενώ διεκδικεί και την φιλοξενία ενός ολυμπιακού προκριματικού ομίλου του νέου θεσμού Euro Cup που ξεκινάει φέτος η Παγκόσμια Ομοσπονδία (αγώνες χωρών όπως το Davis cup του τένις), και τοποθετούνται στον μήνα Σεπτέμβριο.
Advertisements